GAMBARAN GANGGUAN OTONOM PADA PEKERJA TERPAPAR VIBRASI BERDASARKAN PEMERIKSAAN SYMPHATETIC SKIN RESPONSE DAN FAKTOR FAKTOR YANG MEMPENGARUHI - Rina A*, Manfaluthy H*, Fitri O*, Joedo P** (NEURONA, 2011)
INTRODUCTION EXPOSURE TO VIBRATION WHEN A WORKER IS HOLDING A VIBRATING OBJECT MAY CAUSE DYSFUNCTION SUCH AS AUTONOMIC NEUROPATHY SYMPATHETIC SKIN RESPONSESSR TESTING IS A NEUROPHYSIOLOGIC TOOL TO ASSESS SUCH AUTONOMIC DYSFUNCTIONS