ANALISIS PENGARUH KEPUASAN PELANGGAN, CITRA PERUSAHAN DAN KEPERCAYAN PELANGGAN TERHADAP LOYALITAS PELANGGAN BUS PATAS EFISIENSI DI PROVINSI DAERAH ISTIMEWA YOGYAKARTA - Nurmoko, Aditya Hera (PRIMA EKONOMIKA, 2018)
Kajian dalam kajian ini adalah analisis kesan kepuasan pelanggan, imej syarikat dankepercayaan pelanggan terhadap kesetiaan pelanggan di wilayah khusus yogyakarta. Isu-isu dalam kajian ini adalah: (1) Bagaimana kepuasan pelanggan, imej syarikat dan kesankepercayaan pelanggan serentak ke kesetiaan pelanggan Efisiensi bus, (2) Bagaimanakepuasan pelanggan, imej syarikat dan kepercayaan pelanggan sebahagiannya kekesetiaan pelanggan Efisiensi bus.Dalam kajian ini, ia menggunakan pelbagai regresi dan analisis regresi mudah. kepuasanpelanggan, imej syarikat dan kepercayaan pelanggan adalah sebagai pemboleh ubah bebas, kesetiaan pelanggan adalah pemboleh ubah bergantung. Bilangan sampel adalah100 responden dengan teknik pensampelan purposive dan kuesioner untuk mendapatkandata.Hasil kajian ini mendapati kepuasan pelanggan, imej syarikat dan kesan kepercayaanpelanggan secara serentak terhadap kesetiaan pelanggan Efisiensi bas; dan kepuasanpelanggan, imej syarikat dan kesan kepercayaan pelanggan secara positif sebahagiannyakepada kesetiaan pelanggan Bus Efisiensi di wilayah khusus Yogyakarta