EVALUATÄ±ON OF LEARNÄ±NG PROBABÄ±LÄ±TY OF 4TH GRADE SCÄ±ENCE CURRÄ±CULUM LEARNÄ±NG OUTCOMES BY VÄ±SUALLY IMPAÄ±RED STUDENTS - Zorluo?lu, Seraceddin Levent; Ergazi, Tu?çe; Eser, ?eyma (International Journal of Evaluation and Research in Education (IJERE), 2020)
Bu, 4. s?n?f fen dersi ö?retim program? ö?renme ç?kt?lar?n?n ö?renilmesi olas?l???n?n vizyonu Bu ?eyi ö?renme ç?kt?lar?n? kazanma mesaj? verildi. Ayr?ca ö?renme ç?kt?lar?n?n kazan?lmas? durumu ?nas?l kazan?l?r?? Sorusu ara?t?r?ld?. Bu analiz için analiz analizi yöntemi. Tan?mlay?c? analiz yoluyla 46 ö?renme ç?kt?s? analiz edildi. Yap?land?r?lm?? analiz gücü güven katsay?lar?n?n .70'ten (.72) daha yüksek oldu?u. Bu bulgulardan, az gören ö?renme% 80,4 kazanabiliyor ve ilk ö?renme ç?kanlar?n?n% 19,6's?n? kazanabiliyor; Görme engelli ö?renme% 58.7,% 26.1 ve ö?renme ç?kt?lar?n?n% 15.2'sini kazanamad?lar.Geli?mi? ç?kt?lar?n?n büyük boyutlulu?unu görme engelli ya??nda olan kazan?laca??n? dü?ünüyorum. Görme engelli ö?rencilerin ö?renme ç?kt?lar?n? müfredata al?yorler. Bununla birlikte, ö?retim yoluyla bu ?eyi için destekleyicileri kullan?yorsunuz.