STRUKTUR FONOLOGI DIALÉK BALI AGA DÉSA PAKRAMAN SELULUNG, KECAMATAN KINTAMANI, KABUPATÉN BANGLI - Ranem, I Nyoman (Kalangwan Jurnal Pendidikan Agama, Bahasa dan Sastra, 2019)
Basa Bali dialék Bali Aga Selulung pinaka basa Ibu etnis Selulung madué genah miwah kawigunan sané mabuat pisan. Pinaka piranti mabebaosan, basa Bali dialék Bali Aga Selulung madué sistem pelafalan sané kahanannyané prasida nyantenang pabinayan cihnan basa majeng ring basa-basa sané tiosan. Pabinayan basa punika jagi nyantenang identitas jadma, inggih punika sakéng napi wit jadmané punika. Interaksi verbal serahina-rahina (utamanyané ri sajeroning kulawarga) etnis Selulung didominasi olih kanggénnyané basa Bali dialék Bali Aga Selulung punika, bilih-bilih ngenénin indik bebaosan sané kahanannyané tradisional, minakadi ngawedarang indik kawéntenan adat, kabudayaan, miwah agama.