Penerapan Metode Langsung Kaanggen Nincapang Kawagedan Mirengang Satua Runtuh Watugunung Sisia Kelas IX C SMP Negeri 1 Seririt - ., Ida Ayu Sri Maharthini; ., Ida Bagus Made Ludy Paryatna, S.S.; ., Dra. Made Sri Indriani, M.Hum. (Jurnal Pendidikan Bahasa Bali Undiksha, 2016)
KUUB TTetilikan puniki matetujon anggen 1) nguningin lan nlatarang tata titi pamargin pangajahan metode langsung anggen nincapang kewagedan mirengang satua â€œRuntuh Watugunungâ€ sisia kelas IX C SMP N 1 Seririt, 2) anggen nguningin lan nlatarang metode langsung kaanggen nincapang kawagedan mirengang satua â€œRuntuh Watugunungâ€ sisia kelas IX C SMP Negeri 1 Seririt, lan 3) anggen nguningin lan nlatarang penampen sisia ring metode langsung kaanggen nincapang kewagedan mirengang satua â€œRuntuh Watugunungâ€ sisia kelas IX C SMP Negeri 1 Seririt. Anggen ngamolihang tetujon punika, kaanggen rerincikan Penelitian Tindakan Kelas. Tetilik puniki nganggen tetilik deskripti kuantitatif kualitatif. Jejering tetilikan puniki sisia kelas IX C SMP Negeri 1 Seririt. Data sane kapolihang nganggen tigang kramaning tetilikan inggih punika kramaning pratiyaksa, kramaning tes, lan kramaning kuesioner. Data sane kapolihang saking tetiga kramaning punika kaolah dados makudang-kudang undagan inggih punika reduksi data, penyajian data, lan peningkes. Manut tureksa data punika, kapolihang tata titi paplajahan sane kamargiang sampun anut saking rerincikan papalajahan sane kalaksanayang. Pikolih tetilik secara umum nyantenang yening penampen sisia ring metode langsung sajeroning paplajahan mirengang satua â€œRuntuh Watugunungâ€ sane kalaksanayang olih panilik wenten sane maosang sangat positif lan wenten sane maosang positif. Saking 36 sisia sane katilikin ngenenin indik penampen sisia kapolihang rata-rata 97,22% sane ngranjing ring kategori sangat positif. Puniki nyihnayang yening penerapan metode langsung sane kamargiang olih panilik ngamolihang penampen sane becik. Penerapan metode langsung sane kaanggen olih panilik nguningin kewagedan sisia ring paplajahan mirengang kapolihang rata-rata 82,22 sane nyihnayang samian sisia kelas IX C sampun mapikolih lan kabaosang tuntas. Manut saking pikolih tetilikan puniki kaaptiang penerapan metode langsung prasida katincapang malih anggen ngamecikang pamargi ri sajroning paplajahan.Kata Kunci : metode langsung, mirengang, lan satua ABSTRACT This study purpose to 1) indentify and explain the steps of learning direct method to improve listening skills â€œRuntuh Watugunungâ€ story student in the IX C grade of Junior High School Negeri 1 Seririt, 2) indentify and explain the direct method to improve listening skills â€œRuntuh Watugunungâ€ story in the IX C grade of Junior High School Negeri 1 Seririt, and 3) indentify and explain the students response to the direct method to improve listening â€œRuntuh Watugunungâ€ story student in the IX C grade of Junior High School Negeri 1 Seririt. This study was designed by using descriptive quantitative qualitative. To coming at purpose about, will be used plan research is action class. The subject of this research is student class IX C Junior High School Negeri 1 Seririt. Data obtained the three methods research use observation method, test, and questionnaires. The data use from three method about to work by some stage that is data reduction, data display and conclusion drawing/ verification. According to the analysis of data obtained learning steps are implemented are right to design their lessons. Research of this product refer that student response for the application direct method that applicable research to be very positive and positive. Of the 36 students who studied on student responses obtained an average of 97,22% is include in the category positive. This proves that the adoption of the direct method used by researcher get a very good responses. The application of the direct method used by researcher to know the students towards learning listening skills gained an average of 82,22 which proves all student in grade IX C has been successful and is said to be completed appropriate with this research product explanted the application the direct method can be enhanced to improve the implementation of learning. keyword : Direct method, listening and story