SESELEH WANGUN LAN ASPEK SOSIOLOGI SASTRA RING GEGURITAN SUCITA SUBUDI PAKARDIN IDA KETUT JELANTIK - ., Ida Ayu Wikayanti; ., Prof. Dr. I Nyoman Sudiana, M.Pd; ., Ida Bagus Putra Manik Aryana, S.S., M. (Jurnal Pendidikan Bahasa Bali Undiksha, 2015)
Tetilik puniki matetujon nlatarang indik (1) wangun (struktur) geguritan Sucita Subudi pakardin Ida Ketut Jelantik, miwah (2) paiketan geguritan Sucita Subudi pakardin Ida Ketut Jelantik yening kaselehin saking Sosiologi Sastra. Jejering tetilik puniki inggih punika geguritan Sucita Subudi pakardin Ida Ketut Jelantik. Panandang tetilikanyane inggih punika wangun lan paiketan geguritan Sucita Subudi yening kaselehin saking Sosiologi Sastra. Tetilik puniki nganggen palihan tetilik deskriptif kualitatif. Tetilikan puniki nganggen kalih kramaning mupulang data inggih punika kramaning sadu wicara, kramaning dokumentasi. Piranti sane kaangen mupulang data inggih punika kartu data lan pitaken sadu wicara. Data tureksa sane kaanggen minakadi: (1) milihin data (reduksi data), (2) nyorohang data, (3) ngawedarang data, (4) panyutetan. Pikolih ring tetilik puniki inggih punika (1) daging geguritan Sucita Subudi pakardin Ida Ketut Jelantik wenten tigang soroh minakadi: sinopsis, wangun, lan biografi. (2) paiketan geguritan Sucita Subudi yening kaselehin saking sosiologi sastra taler wenten nem soroh minakadi: (1) status sosial pangawi, (2) ideologi sosial pangawi, (3) latar belakang sosial budaya, (4) posisi sosial pangawi ring karma, (5) katuju majeng ring pangwacen, (6) pakaryan pangawi. Kata Kunci : geguritan Sucita Subudi, sosiologi pangawi This study aimed to describe (1) the structure of the work geguritan Sucita Subudi Ida Ketut Jelantik, and (2) the relationship geguritan Sucita Subudi works Ida Ketut Jelantik if analyzed from the Sociology of Literature. The subjects of this study was geguritan Sucita Subudi Ida Ketut Jelantik work. The object of this study was the structure and relationship geguritan Sucita Subudi if analyzed from the Sociology of Literature.This study used a qualitative descriptive data analysis. In this study used two methods of data collection, the method of interviews and documentation. This research instrument in the form of data cards and interview questions. Analysis of the data used in this research is data reduction, data classification, data presentation, and inference. Results of this study are (1) the content of geguritan Sucita Subudi Ida Ketut Jelantik work there are three types of synopsis, structure, and biographies. (2) the relationship geguritan Sucita Subudi if analyzed from the sociological literature also has six types: (1) social status of the author, (2) social ideology of the author, (3) socio-cultural background, (4) social position in society author, (5 ) is intended for readers (6) work the author.keyword : geguritan Sucita Subudi, author sociology