MUSTIKA PAAJAH-AJAHAN PAWATEKAN SAJERONING â€œPUPULAN SATUA BAWAK BASA BALIâ€ KAWIAN I GDE DHARNA - Yasa, I Ketut; Aryana, I.B.Putra Manik; Paramarta, I Ketut (Jurnal Pendidikan Bahasa Bali Undiksha, 2018)
Tetilikan puniki matetujon nlatarang: (1) wangun jroning karya sastra, lan (2) mustika paajah-ajahan pawatekan. Jejering tetilikan, pupulan satua bawak basa Bali kawian I Gde Dharna. Penandang tetilikan, wangun jroning karya sastra, lan mustika paajah-ajahan pawatekan. Tetilikan nganggen kramaning dokumentasi, ngwacen, lan nyatet ri kala mupulang data wangun jroning karya sastra, lan mustika paajah-ajahan pawatekan. Data tureksa sane kanggen: (1) reduksi data; (2) nlatarang data; lan (3) panyutetan (verifikasi). Pikolih tetilikan pupulan satua bawak basa Bali kawian I Gde Dharna, sakadi: (1) wangun jroning karya sastra wenten pitu, sakadi: murda, unteng, pragina, rerawatan, lelintihan, pangresep, lan piteket. (2) Mustika paajah-ajahan pawatekan kapolihang 18, sakadi: sradha bhakti, arjawa, awiwahara, tinut sesana, teleb makarya, ngawi parindikan anyar, sida ngraga, nenten minayang sesamen jana, rasa meled uning, dharma negara, tresna negara, ngajiang kawagedan, masawitra, santi rasa, anteng ngwacen, ulati pawongan, ulati palemahan, lan tinut swadharma. Kruna jejaton: Mustika Paajah-ajahan Pawatekan, Satua Bawak.