PIRANTI AUDIO VISUAL GENDING POP BALI ANGGEN NINCAPANG ASIL MALAJAH NYURAT SATUA BAWAK SISIA KELAS X AP 2 RING SMK NEGERI 1 SERIRIT - ., Ni Wayan Mahayanti; ., Dra. Sang Ayu Putu Sriasih,M.Pd; ., Ida Bagus Putra Manik Aryana, S.S., M. (Jurnal Pendidikan Bahasa Bali Undiksha, 2016)
KUUB Tetilikan puniki madue tetujon (1) anggen nelatarang pah-pahan sane kamargiang ring paplajahan mangda kawigunan piranti audio-visual gending pop Bali prasida nincapang asil malajah nyurat satua bawak, (2) anggen nelatarang asil malajah nyurat satua bawak nganggen piranti audio-visual gending pop Bali, lan (3) anggen nelatarang sarat kayun (respons) sisia kelas X AP 2 SMK N 1 Seririt majeng ring kawigunan piranti audio-visual gending pop Bali rikala nyurat satua bawak. Jejering ring tetilikane puniki inggih punika sisia kelas X AP 2 ring SMK N 1 Seririt. Panandang ring tetilikane puniki inggih punika pikolih pawiji malajah nyurat satua bawak mabasa Bali nganggen piranti audio-visual gending pop Bali. Tetilikane puniki nganggen kramaning lan tata cara mupulang data marupa kramaning seseleh, tes, lan kuesioner. Tata cara nureksain data nganggen deskriptif kuantitatif lan deskriptif kualitatif. Pikolih tetilikane puniki inggih punika pamargin pangajahan nyurat satua bawak nganggen piranti audio-visual sisia kelas X AP 2 SMKN 1 Seririt sampun mamargi antar pisan. Pikoli pawiji nyurat satua bawak nganggen piranti audio-visual sisia kelas X AP 2 SMKN 1 Seririt sampun nincap lan samian sisia sampun polih pawiji ngalangkungin KKM. Panampen sisia kelas XI AP 2 SMK N 1 Seririt indik pamargi pengajahan nganggen piranti audio-visual gending pop Bali positif. Rata-rata pawiji kuesioner panempen sisia inggih punika 25,71. Manut saking pikolih tetilikane punika, piranti audio-visual gending pop Bali becik kaanggen ngajahin nyurat satua bawak. Kata Kunci : Kruna jejaton : nyurat satua bawak, piranti audio-visual gending pop Bali. ABSTRAC This research has a purpose, such as (1) to describe steps of learning to write a short story by used pop Bali audio visual media, (2) to describe the results of learning write a short story by used pop Bali audio visual media, (3) to describe students respons about learning write a short story by used pop Bali audio visual media. Subject in this research is students of SMK N 1Seririt in AP major. Object in this research is the result of learning write a short story by used pop Bali audio visual media. The collecting data method of this research is using observation, test, and questioner. The analysis data is descriptive quantitative and descriptive qualitative. The result of this research is the steps of learning to write a short story by used pop Bali audio visual media is going well. The score of learning write a short story by used pop Bali audio visual media has rise. Every student has score more than the standar (KKM). The students respons about learning write a short story by used pop Bali audio visual media is positive. The score mean is 25,71. Based on the result, using pop Bali audio visual media suit to use learning write short story. keyword : Key word : write a short story, pop Bali audio visual media.