Seseleh Wangun Intrinsik lan Mustika Ajah-Ajahan Pawatekan ring Naskah Drama Kelas 3A lan 5A Warsa 2015 sane Mamurda "I Godogan" - ., Putu Dian Pratiwi; ., I Made Astika, S.Pd.; ., Ida Bagus Putra Manik Aryana, S.S., M. (Jurnal Pendidikan Bahasa Bali Undiksha, 2016)
Tetilik puniki wantah matetujon anggen nguningin (1) wangun intrinsik ring naskah drama kelas 3A lan 5A warsa 2015 sane mamurda â€œI Godoganâ€, (2) kasuksman mustika ajah-ajahan pawatekan sane wenten ring naskah drama kelas 3A lan 5A warsa 2015 sane mamurda â€œI Godoganâ€. Tetilik puniki pinaka soroh tetilik sane nganggen rerincikan Deskriptif-kualitatif. Subjek tetilikan puniki naskah drama kelas 3A lan 5A warsa 2015 sane mamurda â€œI Godoganâ€. Objek tetilikan puniki wangun intrinsik lan mustika ajah-ajahan pawatekan. Data ring tetilik puniki kaambil saking naskah drama sane mamurda â€œI Godoganâ€. Ring mupulang data, tetilik puniki nganggen asiki metode inggih punika metode dokumentasi. Data tureksa sane kaanggen ring tetilik inggih punika (1) reduksi data, (2) Ngawedarang Data (Penyajian Data), lan (3) Panyutetan (Verifikasi). Pikolih tetilik puniki nyihnayang (1) Wangun intrinsik sane wenten ring naskah drama sane mamurda â€œI Godoganâ€ inggih punika Unteng (Tema), Rawatan, Lelintihan, Wewatekan, Pabesen (2) Mustika Ajah-ajahan sane wenten ring naskah drama sane mamurda â€œI Godoganâ€ inggih punika Sradha Bakti (Religius), Arjawa (Jujur), Anut ring Tata Laksana (Disiplin), Teleb Makarya (Kerja Keras), Seneng Ngawi (Kreatif), Ngraga (Mandiri), Rasa Meled Uning (Rasa Ingin Tahu), Urati ring Pawongan (Peduli Sosial), Eling ring Swadharma (Bertanggung Jawab) Kata Kunci : Intrinsik, Mustika Ajah-ajahan, Nakah Drama This aims of this study to determine (1) the intrinsic elements in drama script class 3A and 5A in 2015 entitled "I Godoganâ€ 2) The educational values of the characters in the drama script class 3A and 5A in 2015 entitled "I Godogan". The data used in this research is qualitative descriptive method. This research subject naskah drama kelas 3A lan 5A warsa 2015 sane mamurda â€œI Godogan". The object of wangun intrinsik lan mustika ajah-ajahan pawatekan. The data in this study were drawn from a drama script entitled "I Godogan". The collecting data in the researchers used a method which is the method of documentation. The analysis of data used in this study are: (1) reduction of data, (2) presentation of data, and (3) conclusion. These results indicate (1) the intrinsic elements that exist in a drama script entitled "I Godogan" are the theme, setting, plot, character and mandate. (2) The educational values of the characters in a drama script entitled "I Godogan" namely religious, honest, disciplined, hard working, creative, independent, curious, defending the country, social concern, responsible. keyword : Intrinsic values, character education, drama script