Kesan Anomali Bermusim Terhadap Bursa Malaysia - Nurfadhlina Binti Abdul Halim; How Teng Ying; Wan Muhamad Amir Bin Wan Ahmad (STATISTIKA: Forum Teori dan Aplikasi Statistika, 2007)
Kajian ini mengkaji sama ada Bursa Malaysia adalah efisien dalam bentuk lemah. Penemuan kewujudan anomalibermusim iaitu kesan Januari atau bulanan dan kesan harian akan menolak hipotesis pasaran efisien bentuk lemah.Analisis regresi siri masa digunakan untuk menentukan kewujudan anomali bermusim dalam Indeks Komposit BursaMalaysia dari tahun 1999 sehingga tahun 2006.