EKSPRESI VISUAL VIRUS KORONA DALAM MOTIF KREASI KARYA KRIYA KAYU - Prabowo, Rahayu Adi; Supriyanto, Ari (Acintya, 2021)
Para a arte social, esta expresión adoita utilizarse como un movemento para explorar as posibilidades que poden facer os artistas para representar a súa existencia e, ao mesmo tempo, crear preocupación pola comunidade. A presenza de obras de arte non se limita á arte só en aras da arte, senón que se pode utilizar como un medio de comunicación máis amplo, mesmo máis alá dos límites do diálogo verbal. Varias condicións sociais da sociedade poden ser dirixidas a ser comunicadas, comprometidas e colaboradas na forma de arte. O brote do virus corona, como unha condición que cambia moito o estilo de vida das persoas, é un evento ao que poden responder as formas de arte creativas e innovadoras. A arte tradicional que ten un profundo significado filosófico-simbólico cómpre mostrar nos matices das mensaxes e das esperanzas para a comunidade. A presenza da arte tradicional en forma de novos patróns dará unha profunda impresión para que poida presentar un discurso sobre o desenvolvemento de obras posteriores. Este traballo de investigación é unha das respostas ao propósito de desenvolver este traballo. Este estudo utiliza un método de exploración de motivos na creación de obras de arte artesanal, é dicir, traer novos motivos a partir dunha combinación de motivos tradicionais e obxectos do virus da corona en forma de creacións de obras de arte tradicionais. Esta obra está empaquetada cunha exposición de técnicas de talla en semirelevo aplicando un novo patrón de motivos cultivados de acordo co ámbito das técnicas de talla en madeira. Este método derrama motivos e imaxes tradicionais do virus da corona nun estilo tridimensional con tamaños proporcionais como un esforzo para aumentar a comprensión pública da artesanía cunha nova aparencia.Palabras clave: Corona Virus, Motivo Tradicional, Talla en madeira