MEDIA PEMBELAJARAN E-LEARNING KAANGGEN NINCAPANG KAWAGEDAN NYURAT CERPEN BASA BALI SISIA KELAS VIII.5 SMP NEGERI 3 BANJAR - Ni Ketut Ayu Heruwati Utami .; Ida Ayu Sukma Wirani, S.S. M.Pd .; Ida Ayu Putu Purnami, S.S., M.Pd . (Jurnal Pendidikan Bahasa Bali Undiksha, 2016)
Tetilikan puniki matetujon nlatarang indik (1) tata cara media pembelajaran E-Learning (2) kawentenan media pembelajaran E-Learning anggen nincapang kawagedan nyurat cerpen basa Bali sisia kelas VIII.5 SMP 3 Banjar lan (3) penampen sisia indik media pembelajaran E-Learning. Jejering tetiliknyane inggih punika guru basa Bali lan sisia kelas VIII.5 SMP 3 Banjar lan panandang tetiliknyane inggih punika ngawigunayang media pembelajaran E-Learning lan kawagedan sisia nyurat cerpen basa Bali sane becik. Ring tetilik puniki nganggen kalih deskriptif, minakadi deskriptif kualitatif lan deskriptif kuantitatif. Tetilik puniki nganggen tigang piranti ritatkala mupulang data minakadi pratiyaksa, tes lan angket/kuesioner. Pikolih ring tetilik puniki inggih punika : (1) tata cara pamargin tetilik kamargiang saking pangawit sekadi panganjali, ring inti sekadi ngicen materi lan miarsayang video miwah pamuput sekadi nyutetang paplajahan ngantos parama Santi. (2) pikolih tes kawagedan nyurat cerpen sisia kabaos nincap minakadi siklus I akehnyane 2.315 (62,5%) lan siklus II akehnyane 2.745 (87,5%). (3) pikolih rerata panampen sisia indik media pembelajaran E-Learning akehnyane 29,94. Kata Kunci : media, E-Learning, nyurat, cerpen This study aimed to describe (1) the procedure of learning media E-Learning (2) the learning media E-Learning to enhance the language skills to write short stories Bali VIII.5 grade students of SMP Negeri 3 Banjar and (3) the response of students regarding instructional media E-Learning. His research is VIII.5 grade students of SMP Negeri 3 Banjar and the object of research is the application of E-Learning instructional media and language skills of students to write short stories true Bali. This study used two descriptive, namely descriptive qualitative and quantitative description. This study uses three ordinances collect data that observation, tests and questionnaires. The results of this study are: (1) procedures for conducting this study was carried out from an opening like panganjali, at the core of such give teaching and watch the video and the cover as lessons learned to Parama Santi. (2) the results of a test of skill to write short stories students can be said to rise as the first cycle of 2314 (62.5%) and the second cycle of 2745 (87.5%). (3) the average yield response of students regarding instructional media E-Learning amounted to 29.94 keyword : media, E-Learning, write, short story