PANGATER ANUSUARA RING BASA BALI KUNA SAJERONING PRASASTI BALI KUNA: WANGUN LAN TEGES - Ni.Pt.Ayu Trisna Arin Devi; I Ketut Paramarta; Ida Ayu Putu Purnami (Jurnal Pendidikan Bahasa Bali Undiksha, 2018)
Tetilikan puniki nlatarang (1) kawentenan pangater anusuara ring Basa Bali Kuna; (2) soroh kruna sane kaleketin olih pangater anusuara ring Basa Bali Kuna; (3)  teges pangater anusuara ring Basa Bali Kuna. Tetilik puniki nganggen pahan deskriptif kualitatif. Jejering tetilikan puniki inggih punika Basa Bali Kuna sajeroning Prasasti Bali Kuna: Wangun lan Teges, penandangnyanne Pangater Anusuara. tetilik puniki nganggen tata cara mupulang data, dokumentasi, sadu wicara. Pikolih saking tetilikan puniki (1) kawentenan pangater anusuara ring Basa Bali Kuna; (2) soroh kruna ring Basa Bali Kuna; (3) teges pangater anusuara ring Basa Bali Kuna. wenten 11 prasasti sane katilikin. Kapolihang 101 kruna sane kaleketin olih pangater anusuara, miwah soroh kruna wenten 5 soroh saking makasami prasasti sane katilikin, nanging sane pinih akeh kapolihang kruna kria lan kruna aran. Makasami kruna sane kaleketin madue teges ipun.Kruna jejaton: basa bali kuna, pangater anusuara, prasasti, wangun lan teges