SESELEH WANGUN INTRINSIK LAN BASITA PARIBASA RING PUPULAN SATUA BAWAK KACUNDUK RING BESAKIH PIKARDIN I GUSTI GEDE DJELANTIK SANTHA - Ni Md. Utari Rahayu; Ida Ayu Putu Purnami; I B Rai (Jurnal Pendidikan Bahasa Bali Undiksha, 2018)
Kuub Tetilik puniki matatujon nelatarang indik: (1) wangun intrinsik, lan (2) basita paribasa sane wenten ring pupulan satua bawak Kacunduk ring Besakih pikardin I Gusti Gede Djelantik Santha. Jejering tetilik inggih punika pupulan satua bawak Kacunduk ring Besakih pikardin I Gusti Gede Djelantik Santha. Panandang tetilik inggih punika wangun intrinsik lan basita paribasa. Tetilikan puniki ngranjing ring tetilikan deskriptif kualitatif. Kramaning mupulang data ring tetilikan puniki nganggen kramaning dokumentasi lan nganggen piranti kartu data. Data tureksa sane kaanggen: (1) nyelehin data, (2) nelatarang data, lan (3) pamicutet. Pikolih tetilik pupulan satua bawak Kacunduk ring Besakih pikardin I Gusti Gede Djelantik Santha, sakadi: (1) wangun intrinsik wenten pitu, sakadi: unteng, lelintihan, pragina, rerawatan, genah linggih sang pengawi, paribasa lan piteket. (2) basita paribasa kapolihang 9 soroh sakadi: bebladbadan, rawos ngempelin, sesawangan, sesimbing, sesenggakan, sesonggan, wewangsalan, tetingkesan, lan sesawen.                                                                                       Kruna jejaton: Basita paribasa, Satua bawak, Wangun intrinsik