Peranan Guru dan Tantangannya dalam Dunia Pendidikan - Sungging Handoko (EDUCARE, 2005)
Meskipun guru bukan satu-satunya pihak penentu pendidikan dan pengajar adalah bijaksana apabila para guru senantiasa berupaya untuk meningkatkan pengetahuan dan ketermapilan mengajarnya.