RESISTENSI SLAMETAN NEPTU DENING WARGA KELURAHAN BENCE, KECAMATAN GARUM, KABUPATEN BLITAR - Reddy Fusuma Novanto; Sugeng Adipitoyo (JOB (Jurnal Online Baradha), 2020)
Abstrak Slametan neptu ingkang wonten Kelurahan Bence, Kecamatan Garum, Kabupaten Blitar menika minangka salah setunggalipun upacara Jawi wonten bab nyurteni diri. artikel menika ngunderaken wonten upados citasi, presentasi, lan performansi ingkang dipuntindakaken warga Kelurahan Bence, Kecamatan Garum, Kabupaten Blitar. Kanthi underan kasebat, saged kangge madosi tataranipun resistensi slametan neptu lumantar maneka warni jinisipun teknik wonten strategi citasi, presentasi, lan performansi ingkang dipuntindakaken warga Kelurahan Bence, Kecamatan Garum, Kabupaten Blitar. Asilipun, tataran resistensi wonten RT 2-RW 3 Dhusun Bence II, Kelurahan Bence, Kecamatan Garum, Kabupaten Blitar kalebet sedhengan kanthi persentase 71,17% kanthi jinisipun citasi wonten tiga, inggih menika afirmasi, ambivalensi, lan rejeksi. Jinisipun presentasi, inggih menika permanensi lan preferensi. Dene jinisipun performansi wonten tiga, inggih menika mitigasi, rekognisi lan instruksi. Saking tataran resistensi menika, slametan neptu kasil dipuntetepi wonten bebrayan. Kanthi mekaten, slametan neptu kedah langkung dipunkekahaken wonten presentasi lan performansinipun, supados mboten cures wonten wekdal tembenipun. Slametan neptu bakal eksis wonten bebrayan selami migunani dhumateng paraga ingkang ngleksanani. Minangka praktik pragmatika kultural ingkang demokratis, slametan neptu mboten saged dipunsambetaken golongan agami tartamtu. Tembung-tembung wigatos: Resistensi, Slametan Neptu,Citasi, Presentasi, lan Performansi