ANALISIS KESALAHAN BASA JAWA SAJRONE POSTINGAN AKUN INSTAGRAM @AKU_TENANAN - Triana Novita Rahayu; Surana Surana (JOB (Jurnal Online Baradha), 2020)
SARI Manungsa ing sajroning sesrawungan karo wong liya nggunakake basa, yaiku lesan utawa tulisan. Basa digunakake ing ngendi wae, salah sawijine basa digunakake ing medhia social. Jeneng medhia social yaiku instagram sarana kanggo unggah postingan foto utawa status sing nggambarake kahanan. Panliten iki mligi ngrembug ing akun instagram @aku_tenanan. Ing akun instagram @aku_tenanan postingan-postingane akeh panulisan kang salah ora manut karo diksi lan panulisan ejaan. Prakara sing dibeber sajroning panliten iki yaiku kesalahan basa Jawa apa wae kang ana ing akun instagram @aku_tenanan. Panliten iki ngandharake wujud kesalahan basa Jawa apa bae kang ana ing postingan akun instagram @aku_tenanan. Pendekatan sing digunakake ing panaliten iki yaiku metodhe teoretis lan metodologis. Dhata panaliten iki wujude ukara postingan akun instagram @aku_tenanan. Sumber dhatane yaiku postingan-postingan ing akun instagram @aku_tenanan. Dhata dikumpulake nganggo observasi langsung, teknik catet lan dokumentasi. Pemaparan asil analisis dhata nganggo metode informal. Asil panaliten iki yaiku wujud-wujud kesalahan basa Jawa di postingan akun instagram @akun_tenanan yaiku kesalahan diksi lan kesalahan ejaan. Tembung Kang Mligi: Kesalahan Basa Jawa