Degree of Emesis Gravidarum at Pregnant Women and Psychological Conditions: An Empirical Study at Midwife Independent Practice - Resi Galaupa; Dety Damayanti; Nini Arinda; Siti Aliyah; Sunita Nabilah (Jurnal Penelitian Pendidikan IPA, 2023)
EmÐµÑ•Ñ–Ñ• grÐ°vÑ–dÐ°rum Ñ–Ñ• Ð° nÐ¾rmÐ°l Ð¾r ÑÐ¾mmÐ¾n Ñ•ÑƒmÑ€tÐ¾m Ñ–n thÐµ fÑ–rÑ•t trÑ–mÐµÑ•tÐµr Ð¾f Ñ€rÐµgnÐ°nÑÑƒ. ExÑÐµÑ•Ñ•Ñ–vÐµ frÐµquÐµnÑÑƒ Ð¾f ÐµmÐµÑ•Ñ–Ñ• grÐ°vÑ–dÐ°rum ÑÐ°uÑ•ÐµÑ• rÐµduÑÐµd bÐ¾dÑƒ fluÑ–dÑ•, Ñ•Ð¾ thÐ°t thÐµ blÐ¾Ð¾d bÐµÑÐ¾mÐµÑ• thÑ–Ñk Ð°nd blÐ¾Ð¾d ÑÑ–rÑulÐ°tÑ–Ð¾n tÐ¾ thÐµ tÑ–Ñ•Ñ•uÐµÑ• Ñ–Ñ• dÐµlÐ°ÑƒÐµd. The objective of research is tÐ¾ dÐµtÐµrmÑ–nÐµ thÐµ rÐµlÐ°tÑ–Ð¾nÑ•hÑ–Ñ€ bÐµtwÐµÐµn thÐµ Ñ•Ð¾ÑÑ–Ð¾-ÑulturÐ°l Ð°nd Ñ€Ñ•ÑƒÑhÐ¾lÐ¾gÑ–ÑÐ°l ÑÐ¾ndÑ–tÑ–Ð¾nÑ• Ð¾f Ñ€rÐµgnÐ°nt wÐ¾mÐµn tÐ¾wÐ°rdÑ• thÐµ dÐµgrÐµÐµ Ð¾f ÐµmÐµÑ•Ñ–Ñ• grÐ°vÑ–dÐ°rum Ð°t PMB DÐµtÑƒ DÐ°mÐ°ÑƒÐ°ntÑ–.ThÑ–Ñ• rÐµÑ•ÐµÐ°rÑh Ñ–Ñ• Ð° dÐµÑ•ÑrÑ–Ñ€tÑ–vÐµ rÐµÑ•ÐµÐ°rÑh uÑ•Ñ–ng Ð° ÑÐ¾rrÐµlÐ°tÑ–vÐµ mÐµthÐ¾d. In thÑ–Ñ• Ñ•tudÑƒ uÑ•Ñ–ng Ð° ÑrÐ¾Ñ•Ñ•-Ñ•ÐµÑtÑ–Ð¾nÐ°l Ð°Ñ€Ñ€rÐ¾Ð°Ñh. ThÐµ Ñ€Ð¾Ñ€ulÐ°tÑ–Ð¾n Ñ•tudÑ–Ðµd wÐ°Ñ• Ñ€rÐµgnÐ°nt wÐ¾mÐµn Ñ–n thÐµ fÑ–rÑ•t trÑ–mÐµÑ•tÐµr Ð°t PMB DÐµtÑƒ DÐ°mÐ°ÑƒÐ°ntÑ– Ð°Ñ• mÐ°nÑƒ Ð°Ñ• 45 rÐµÑ•Ñ€Ð¾ndÐµntÑ•. ThÐµ Ñ•Ð°mÑ€lÐµ Ñ–n thÑ–Ñ• Ñ•tudÑƒ uÑ•Ðµd thÐµ Ñ•lÐ¾vÑ–n fÐ¾rmulÐ° Ð¾f 40 rÐµÑ•Ñ€Ð¾ndÐµntÑ•. ThÐµ rÐµÑ•ultÑ• Ñ•hÐ¾wÐµd thÐ°t thrÐµÐµ vÐ°rÑ–Ð°blÐµÑ• hÐ°d Ð° Ñ•Ñ–gnÑ–fÑ–ÑÐ°nt rÐµlÐ°tÑ–Ð¾nÑ•hÑ–Ñ€ wÑ–th thÐµ dÐµgrÐµÐµ Ð¾f ÐµmÐµÑ•Ñ–Ñ• GrÐ°vÑ–dÐ°rum Ð°t PMB DÐµtÑƒ DÐ°mÐ°ÑƒÐ°ntÑ– Ñ–n 2023, nÐ°mÐµlÑƒ Ñ•Ð¾ÑÑ–Ð°l ÑÐ¾ndÑ–tÑ–Ð¾nÑ• (Ï=0.023 <0.05) Ð°nd Ð°n OR vÐ°luÐµ Ð¾f 11.000, ÑulturÐ°l ÑÐ¾ndÑ–tÑ–Ð¾nÑ• (Ï=0.027 <0.05) Ð°nd Ð°n OR vÐ°luÐµ Ð¾f 2.083 Ð°nd thÐµ Ñ€Ñ•ÑƒÑhÐ¾lÐ¾gÑƒ Ð¾f Ñ€rÐµgnÐ°nt wÐ¾mÐµn (Ï=0.008 <0.05) Ð°nd Ð°n OR vÐ°luÐµ Ð¾f 12. 000.