JARANDERSONIA* Kosterm. A new Bornean Genus of Tiliaceae - Brownlowieae. - KOSTERMANS, A.J.G.H (REINWARDTIA, 1960)
Jarandersonia paludosa Kosterm., nov. gen., nov. spec. - Fig. 1.Arbor mediocris foliis alternantibus petiolatis subtus lepidotis stipulis conspicuis, inflorescentiis subterminalibus paniculatis lepidotis bracteatis, floribus pedicellatis, calycis tubo 5 lobato, petalis 5 glabris calycem super antibus, staminibus numerosis liberis, antheris bilocellatis, thecis supra confluentibus, staminodiis 5 ligulatis, ovario lepidoto, stylo distincto, stigmate inconspicuo.