STRATEGI PERTUMBUHAN DAN PEMBANGUNAN EKONOMI - Kurniawan, Dhani (GEMA EKSOS, 2010)
Pembangunan merupakan suatu proses menujuperubahan yang diupayakan secara terus menerus untukmeningkatkan kesejahteraan masyarakat. Salah satuindikator keberhasilan pelaksanaan pembangunan yangdapat dijadikan tolok ukur secara makro ialahpertumbuhan ekonomi dalam suatu wilayah. Semakin tinggipertumbuhan ekonomi suatu wilayah menandakan semakinbaik kegiatan ekonomi.Keywords : Pertumbuhan Ekonomi, Pembangunan Ekonomi