Hubungan Antara Menara Kudus Dengan Alkulturasi Kebudayaan: Romdhon Wahyudi, Dr. Gudnanto. S.Pd, M.Pd. Kons - Romdhon Wahyudi (SHINE: JURNAL BIMBINGAN DAN KONSELING, 2023)
De Menarai Kudus-moskee werd gebouwd rond de 15e en 16e eeuw na Christus. De Menara Kudus-moskee werd gebouwd vanwege de behoefte aan een moskee in de vroege dagen van de verspreiding van de islam in de Kudus-stad. De gehechtheid van de Hindoe-cultuur werd voor het eerst geïntroduceerd in de Kudus-gemeenschap, dus het was noodzakelijk om de islamitische cultuur aan te passen aan de Hindoe-cultuur van Kudus. Adaptasi budayaiiniimembentukiperpaduanibudayaiyangiunikiantaraibudayaiIslamidan Hindu.aKeunikanaperpaduanabudayaainiamembuatipenulisitertarikiuntuk membahasatentang perpaduanibudayaiIslamidaniHindu diiMasjid Menara kudus.aTujuanidari artikel iniiadalahiuntuk memahami bagaimanaisejarah berdirinyaiMasjidiMenaraiKudus menyebabkan terjadinya perpaduanibudaya IslamidaniHindu diiMasjidiMenaraiKudus, bagianimana dariiMasjidiMenara Kudusiyang merupakan buktiipenerapanibudaya India, daniMenara Kudus yang merupakan bagian dari Masjid. De moskee is het bewijs van de toepassing van de islamitische cultuur.