“Ko`Z Qismoq” Paralingvistik Vosita Sifatida - Muhiba Barotova Orifovna (International Journal on Orange Technologies, 2021)
Maqolada paralingvistik vositalar haqida qisqacha ma`lumot berilgan hamda ularning o`rganilish darajasi va ahamiyati ochib berilgan. Asosiy e`tibor mimik noverbal vositalarning tarkibiy qismi sanalgan ko`z yordamida ma`lum ma`no ifodalashga qaratilgan va o`zbeklar nutqida ko`z mimikasining o`rni ko`rsatib berilgan. Paralingvistik vositalar masalasiga hozirgi tilshunoslik juda qiziqyapti. Sababi, tilshunoslikda nutq va unga yordamchi vositalar ta`siri to`la o`rganilmagan. Ayniqsa, paralingvistik vositalar adresat va adresant o`rtasidagi munosabatni, mazmunni aks ettirishda muhim ahamiyatga ega.