Theoretical Foundations of Eastern Classical Music - Nurdinov Qamardin Patidinovich (International Journal on Orange Technologies, 2021)
Mumtoz musiqa va uning tarqalishi hamda sharq klassik musiqasining ulkan olimlari Forobiy, Ibn Sino, Safiuddin Urmaviy, Abdulqodir Marog`iy, Abdurahmon Jomiy, Najmiddin Kavkabiy, Darvesh Ali kabi ulamolarning ilmiy-ijodiy merosi yoritib o’tilgan. Tarixiy ma’lumotlar, XVII asrning ikkinchi yarmida yuzaga kelgan madaniy-ma’rifiy, mohir sozanda va musiqashunoslar ijodlari haqida ma’lumotlar berib o’tilgan.