Inson Huquqlari Va Xalqaro Huquq Ijodkorligi - Malikovich, Yusupov Rasuljon; o’g’li, Mamadaliev Jaxongir Shoxruxbek (International Journal on Integrated Education, 2023)
Maqolada inson biologik tuzilishi, ijtimoiy ongda inson huquqlarining vujudga kelishi, oilani tashkil qilish mexanizmi, “Inson huquqlari umumjahon deklarasiyasi”, onalik va bolalik, “Inson” tushunchasi yaqindagina yuridik fanlarga kiritilgan, nazorat instituti xalqaro huquqda yangi hodisa bo’lib, uning tashkil topish jarayoni yoritilgan.