Mamlakatda Yer Qa’ridan Foydalanishni Huquqiy Asoslarini Rivojlatirish Yo‘Nalishlari - Xikmatullayevich, Rejapov Xayrillo; Qizi, Nabiyeva Nilufar Olim (International Journal on Economics, Finance and Sustainable Development (IJEFSD), 2023)
Maqolada yer qa’ridan foydalanganlik uchun to‘lovlar, ularning mohiyati, imzoli bonus, foydali qazilmaning turiga qarab uning eng kam miqdori hamda Geologiya-qidiruv ishlarini yanada rag‘batlantirish va yer qa’ridan foydalanuvchilarga soliq solish tartibini takomillashtirish yo‘nalishlari o‘rganilgan.