PERSEPSI CALON SUAMI ISTERI TERHADAP PELAKSANAAN KURSUS PRA PERKAWINAN PADA KANTOR PENTADBIRAN AGAMA ISLAM DAERAH TAIPING PERAK DARUL RIDZUAN MALAYSIA - siti Zawani Rosli (Hukum Islam, 2016)
Persepsi calon suami isteri terhadap pelaksanaan kursus pra perkawinan pada Kantor Pentadbiran Agama Islam Daerah Taiping Perak Darul Ridzuan masih belum berjalan dengan baik karena tahap penceraian di Perak masih berada ditahap yang tinggi. Kursus ini bertujuan untuk memberikan pengetahuan kepada para calon suami isteri tentang segala prosedur yang telah ditetapkan oleh kerajaan dan undang-undang perkawinan negeri tempat mereka menetap serta pendalaman pengetahuan perkawinan dalam Islam itu sendiri.