Dari Pendidikan Khas ke Pendidikan Pemulihan: Dua Program Masalah Pembelajaran - Fong, Chiang Ee (ANALITIKA, 2018)
Pengalaman mengajar Pendidikan Khas dan Pendidikan Pemulihan adalah istimewa. Dua jenis pendidikan yang berkaitan dengan murid-murid kurang upaya mempunyai banyak kesamaan dan perbezaan yang jauh beza. Dengan mengkaji secara mendalam mengenai definisi program, ciri-ciri murid khas bermasalah pembelajaran dan murid pemuliahan, matlamat, pentaksiran, kurikulum serta kaedah mengajar dua jenis pendidikan tersebut, pengetahuan dan kefahaman tentang banyak aspek dua program dapat ditingkatkan. Juga, banyak pandangan yang agak mengelirukan dapat dijelaskan dan banyak wawasan (insight) diluar jangkaan dapat diperolehi.