BADIIY ASARDA QAHRAMON XARAKTERI BADIIY TALQINI - Inobat Bazarbayeva (International Journal of Literature and Language Studies, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Nabi Jaloliddinning "Ogʻriq" hikoyasi tahlilida insonning ruhiy holati, ichki kechinmalari, tuygʻulari, murakkab ruhiy olamini tasvirlashda falsafiy-psixologik ramziy-majoziy obrazlilik, shuningdek qahramonning xarakter darajasiga koʻtarilishi tasvirlangan.Qahramon orqali uning his-tuygʻulari, kechinmalari ochiqchasiga emas, maʼlum bir qolip asosida beriladi.Hayotda baʼzi bir dardlar borki ularga dorilar emas, balki yaqinimizdagi insonlar shifo boʻladi.