A Jurisprudential Deliberation on the Principle of not Suspending the Implementation of á¸¤add (legal punishment) upon Occurring Insanity (A Critical View on Note 1 of Article 150 of Islamic Penal Code of 1392/2013) - Ã˜Â§Ã›ÂŒÃ˜Â²Ã˜Â¯Ã›ÂŒ Ã™ÂÃ˜Â±Ã˜Â¯, Ã˜Â¹Ã™Â„Ã›ÂŒ Ã˜Â§ÃšÂ©Ã˜Â¨Ã˜Â±; Ã˜ÂÃ˜Â³Ã›ÂŒÃ™Â† Ã™Â†ÃšÂ˜Ã˜Â§Ã˜Â¯, Ã˜Â³Ã›ÂŒÃ˜Â¯ Ã™Â…Ã˜Â¬Ã˜ÂªÃ˜Â¨Ã›ÂŒ; Ã˜Â¹Ã˜Â§Ã˜Â¨Ã˜Â¯Ã›ÂŒ Ã™ÂÃ›ÂŒÃ˜Â±Ã™ÂˆÃ˜Â²Ã˜Â¬Ã˜Â§Ã›ÂŒÃ›ÂŒ, Ã˜ÂÃ˜Â§Ã™Â…Ã˜Â¯ (Ã™ÂÃ™Â‚Ã™Â‡ Ã™Âˆ Ã˜Â§Ã˜ÂµÃ™ÂˆÃ™Â„)
ÛÚ©Û Ø§Ø² ÙÙØ§Ø¹Ø¯ Ø§Ø®ØªØµØ§ØµÛ Ø§Ø¨ÙØ§Ø¨ ÙÙÙ Ø¬Ø²Ø§ÛÛ ÙØ§Ø¹Ø¯Ù Â«Ø¹Ø¯Ù ØªØ£Ø®ÛØ± Ø§Ø¬Ø±Ø§Û ØØ¯ Ø¨Ø§ Ø¹Ø§Ø±Ø¶ Ø´Ø¯Ù Ø¬ÙÙÙÂ» Ø§Ø³Øª. ÙØ·Ø§Ø¨Ù Ø¨Ø§ Ø¹ÙÛØ¯Ù ÙØ´ÙÙØ± ÙÙÙØ§ Ø§Ú¯Ø± Ú©Ø³Û Ø¯Ø± ØØ§Ù Ø³ÙØ§ÙØª Ø¹ÙÙÛ ÙØ±ØªÚ©Ø¨ Ø¬Ø±Ù ÙØ³ØªÙØ¬Ø¨ ØØ¯ Ø´ÙØ¯ ÙÛÚ©Ù ÙØ¨Ù Ø§Ø² Ø§Ø¬Ø±Ø§Û ØØ¯ ÙØ¬ÙÙÙ Ø´ÙØ¯Ø Ø§Ø¬Ø±Ø§Û ØØ¯ ØªØ§ Ø²ÙØ§Ù Ø§ÙØ§ÙÙ Ø¨Ù ØªØ£Ø®ÛØ± ÙÙÛâØ§ÙØªØ¯ Ø¨ÙÚ©Ù Ø¯Ø± ÙÙØ§Ù ØØ§ÙØª Ø¬ÙÙÙ Ø¨Ø± ÙÛ Ø§Ø¬Ø±Ø§ ÙÛâØ´ÙØ¯. ÙÙÛ ØªØ¹Ø¯Ø§Ø¯Û Ø§Ø² ÙÙÙØ§ Ø¯Ø± Ø§ÛÙ ÙØ³Ø¦ÙÙ Ø¨Ù ØªØ£Ø®ÛØ± Ø§Ø¬Ø±Ø§Û ØØ¯ ØªØ§ Ø²ÙØ§Ù Ø§ÙØ§ÙÙ Ù Ø¨ÙØ¨ÙØ¯Û Ø¹ÙÙÛ ÙØ§Ø¦Ù ÙØ³ØªÙØ¯ Ù ØªØ¹Ø¯Ø§Ø¯Û ÙÛØ² ØªÙØ§ØµÛÙ Ù Ø§ØØªÙØ§ÙØ§Øª ÙØ®ØªÙÙÛ Ø±Ø§ Ø¯Ø± Ø§ÛÙ Ø²ÙÛÙÙ Ø§Ø±Ø§Ø¦Ù Ú©Ø±Ø¯ÙâØ§ÙØ¯. ÙÙÛØ³ÙØ¯Ú¯Ø§Ù Ù¾Ø³ Ø§Ø² Ø¨Ø±Ø±Ø³Û ÙØ³ØªÙØ¯Ø§Øª ÙÙØ§ÙÙØ§Ù Ù ÙØ®Ø§ÙÙØ§Ù ÙØ§Ø¹Ø¯Ù Ø¯Ø± ÙÙØ§ÛØª Ø¨Ø§ Ø¯Ø± ÙØ¸Ø± Ú¯Ø±ÙØªÙ ØªÙØµÛÙØ Ø§Ø¬ÙØ§ÙØ§Ù ÙØ¸Ø±ÛÙ ÙÙØ§ÙÙØ§Ù ÙØ§Ø¹Ø¯Ù Ø±Ø§ Ù¾Ø°ÛØ±ÙØªÙâØ§ÙØ¯. Ø§ÛÙ ÙÙØ§ÙÙ Ø¨Ù ØµÙØ±Øª ØªØÙÛÙÛ Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Û Ø¨Ø± Ù¾Ø§ÛÙ ÛØ§ÙØªÙ ÙÙÙ Ù ÙØ³ØªØ¯Ù Ù ÙØ¨Ø±ÙÙ ÙÙÙØ¯Ù Ø¢Ù Ù ÙÛØ² Ø¬Ø±Ø Ù ÙÙØ¯ Ø§ÙÙØ§Ù Ø±ÙÛØ¨ Ù ÙØ³ØªÙØ¯Ø§Øª Ø§ÛØ´Ø§Ù Ø³Ø§ÙØ§Ù ÛØ§ÙØªÙ Ø§Ø³Øª.