HUBUNGAN RAJA DENGAN RAKYAT DALAM KOHESI SOSIAL MELAYU ISLAM - Wan Zailan Kamaruddin Ali (Universitas Islam Negeri Sunan Gunung Djati Bandung, 2019)
In the context of the Malay world, Islam and the Malays are not inseparable. Islam is the