Analisa Perancangan Sistem Informasi Produk pada Butik Jakarta Fesyen-Jakarta - Utama, Ari Indra (STMIK Dharmapala Riau, 2013)
Sistem Informasi Produk Butik merupakan sistem yang bertujuan memberi kemudahan kepada pengguna untuk memesan busana secara online. Sistem ini terbagi kepada dua sub sistem iaitu sistem pesanan dan sistem pengelolaan. Analisis yang digunakan ialah Analisis dan Rekabentuk Sistem Berstruktur (SSADM) dan Model Air Terjun yang sebagai metodologi pembangunan sistem ini. Sistem ini dibina dengan menggunakan perisian Macromedia Dreamweaver, PHP dan MySQL. Kemudahan yang disediakan kepada pengguna didalam sistem ini pendaftaran pelanggan, kategori produk, carian produk, troli, resi dan melacak status pesanan. Selain itu kemudahan kepada pihak pengelola iaitu menambah produk, mengemaskini produk, menghapus produk, melihat senarai pelanggan, melihat senarai pesanan dan  mengemaskini status pesanan pelanggan. Pembangunan sistem ini diharapkan dapat memberi manfaat kepada pengguna supaya memperoleh acuan informasi dan meningkatkan penjualan terhadap pemilik.