Potensi Zakat untuk Membasmi Kemiskinan di Nanggroe Aceh Darussalam - Andria Zulfa (Budapest International Research and Critics University, 2014)
Tulisan ini mengenai Potensi Zakat untuk Membasmi Kemiskinan di Nanggroe Aceh Darussalam. Tulisan ini dijadikan panduan dan rujukan sebagai bukti empirikal mengenai potensi zakat untuk meningkatkan Pendapatan Asli Daerah (PAD) bagi program pembasmian kemiskinan. Rekomendasi yang diajukan untuk Model penerapan kekuatan ekonomi dan arah kebijakan kerajaan boleh dibanggakan kerana sebelum ini kebanyakan kajian hanya melahirkan rekomendasi yang telah sering diajukan namun tidak membawa implikasi perubahan yang nyata bagi pembasmian kemiskinan di Provinsi Aceh.