Peluang baru keberterimaan Barat atas syariah Islam - Abdul Aziz Nugraha Pratama (State Institute of Islamic Studies (IAIN) Salatiga, 2014)
Judul :Membumikan Syariah, Pergulatan Mengaktualkan Islam Pengarang:Mohammad Hashim Kamali Penerbit :Noura Books (PT Mizan Publika) Tahun terbit:2013 Tebal :viii + 442