PERGULATAN SYARIAH DAN TASAWUF DI NUSANTARA: ANALISIS KUASA PENGETAHUAN SYARIAH ATAS SUFI SITI JENAR DALAM PRAKTEK ISLAM POLITIK - Lutfi, Ahmad (IAIN Ponorogo, 2019)
Abstract: The writing will reveal the relation of knowledge and power by taking the case of Sheikh Siti Jenar. The focus is on