NUREKSAIN KAANUTAN SESURATAN AKSARA BALI NGANGGEN NOTO FONT LAN APLIKASI WANTUAN PAPAN KETIK MULTILING O KEYBOARD - Antara Jaya, I Made Dwi; Paramarta, I Ketut; Rai, I B (Universitas Pendidikan Ganesha, 2019)
Tetilikan puniki matetujon mahbahang (1) Paletan-paletan nyurat aksara Bali nganggen Noto Font ring aplikasi Multiling O Keyboard, (2) Kaanutan sesuratan aksara Bali ring uger-uger pasang lan wangun ring aplikasi Multiling O Keyboard (3) Kaluwihan lan kakirangan Noto Font lan aplikasi Multiling O Keyboard. Jejering tetilikan puniki Noto Font lan aplikasi wantuan Multiling O Keyboard. Panandang tetilikan puniki kaanutan sesuratan pasang lan wangun aksara Bali sakadi wangun, genah, sukat sane nenten nganutin pasang aksara Bali. Kramaning tetilikan sane kaanggen kramaning pratiaksa lan kramaning dokumentasi. Data tureksa sane kaanggen indentifikasi data, reduksi data, klasifikasi data, interpretasi data lan panyutetan. Pikolih tetilikan minakadi (1) paletan nyurat aksara Bali nganggen Noto Font lan aplikasi Multiling O Keyboard sane kadownload lan tata cara nganggen aplikasi marupa nlatarang panujuh nyurat aksara Bali ring aplikasi (2) Kaanutan sesuratan aksara Bali ring uger-uger pasang lan wangun saking aplikasi Multiling O Keyboard, minakadi sesuratan genah, wangun, lan sukating aksara Bali sane nenten manut ring uger-uger pasang lan wangun aksara Bali (3) Kaluwihan Noto Font lan aplikasi prasida nyurat online, marupa media sosial, taler kakirangannyane wantah prasida nganggen ring HP OS android versi 6.0 munggah lan nenten prasida nyurat offline. Kruna Jejaton: Noto Font, aplikasi aksara Bali