DIALEKTIKA PARADIGMATIK EKONOMI - Iskandar Iskandar (IAIN Langsa, 2016)
Tulisan ini merupakan hasil kajian literatur tentang konstruk aksiologi ekonomiIslam. Pertanyaan mendasarnya adalah apakah konstrusi aksiologi ekonomi Islam dapatdirancang dari dialektika paradigmatik ekonomi konvensional dan sosialis, mengingat duaparadigma ekonomi tersebut mengalami evolusi dari bentuk semula ke arah yang lebih