TEKNOEKONOMI PENGOLAHAN LIMBAH PLASTIK DAN PELEPAH SAWIT UNTUK PRODUKSI BATA - Ismu Kusumanto (UIN Sultan Syarif Kasim Riau, 2020)
Banyak limbah plastik dan pelepah sawit terbuang percuma dan menimbulkan polusi. Limbah tersebut sejatinya dapat diolah menjadi bahan pembuatan bata dengan nilai ekonomis yang tinggi.