Pensejagatan Teorem Pemetaan Tersirat - Shaharir Mohamad Zain (Institute for Research and Community Services (LPPM) ITB, 1975)
Ringkasan. Teorem pemetaan tersirat tempatan yang terkenal itu diperluaskan sebegitu rupa sehingga hanya sah secara sejagat di dalam suatu ruang Banach. Abstract. The well known local implicit mapping theorem is extended in such a way that it is valid globally in a Banach space.