HUBUNGAN BAHASA DENGAN OTAK - Nurilam Harianja (BAHAS, 2009)
Bagaimanakah hubungan bahasa dengan otak dikaji secara ilmu Neurolinguistik?. Neurolinguistik adalah satu sains baru sebagai kerjasama diantara Neurologi, Ilmu Kedokteran (perobatan) yang mengkaji sistem syaraf dan penyakit-penyakitnya, dengan linguistik, ilmu yang mengkaji bahasa secara alamiah. Kata Kunci : bahasa, Neurolinguistik