NGAWIGUNAYANG APLIKASI PATIK BALI ANGGEN NINCAPANG KAWAGEDAN NYURAT PUPUH DURMA ANTUK MODEL PEMBELAJARAN KOOPERATIF TIPE THINK PAIR AND SHARE (TPS) SISIA KELAS XI BDPM C SMK NEGERI 1 SINGARAJA WARSA 2018/2019 - Ida Ayu Putu Widiantari; Ida Bagus Rai; Ida Ayu Sukma Wirani (Universitas Pendidikan Ganesha, 2019)
Tetilikan puniki matetujon nelatarang (1) tata cara ngawigunayang model pembelajaran kooperatif tipe TPS antuk aplikasi PaTik Bali ring palajahan nyurat pupuh Durma sisia XI BDPM C SMK Negeri 1 Singaraja (2) kawagedan sisia XI BDPM C SMK Negeri 1 Singaraja sawusan ngawigunayang model pembelajaran kooperatif tipe TPS antuk aplikasi PaTik Bali ring palajahan nyurat pupuh durma, lan (3) panampen sisia XI BDPM C SMK Negeri 1 Singaraja indik kawentenan model pembelajaran kooperatif tipe TPS ring paplajahan nyurat durma. Tetilikan sane kamargiang puniki nganggen data deskriptif kualitatif lan kuantitatif. Jejering ring tetilikan puniki inggih punika guru basa Bali lan sisia kelas XI BDPM C SMK Negeri 1 Singaraja nglantur panandang tetilikan inggih punika pangajahan antuk model pembelajaran kooperatif tipe TPS. Kramaning mupulang data inggih punika kramaning pratiaksa, tes miwah angket/kuesioner. Pikolih sajeroning tetilikan puniki inggih punika (1) tata cara guru ngawigunayang Model Pembelajaran Kooperatif Tipe TPS antuk Aplikasi Patik Bali ring palajahan nyurat pupuh durma sampun nganutin pangrencana paplajahan, (2) ngawigunayang model pembelajaran kooperatif tipe TPS prasida nincapang kawagedan sisia nyurat pupuh durma antuk Aplikasi PaTik Bali sisia kelas XI BDPM C SMK Negeri 1 Singaraja inggih punika nicap 4,97%, (3) ngawigunayang model pembelajaran kooperatif tipe TPS prasida nglimbakan panampen becik saking sisia majeng ring pamlajahan nyurat pupuh durma antuk Aplikasi PaTik Bali sisia kelas XI BDPM C SMK Negeri 1 Singaraja inggih punika nincap 4,07%. Wenten ius sane becik lan signifikan ri sajeroning ngawigunayang Model Pembelajaran Kooperatif Tipe TPS antuk Aplikasi PaTik Bali anggen nincapang kawagedan sisia nyurat pupuh durma. Kruna Jejaton : Model, kooperatif, TPS, aplikasi, aksara