Nyai dan pergundikan di Hindia-Belanda - Suprihatin, Christina T. (UI Scholars Hub, 2011)
Baay, Reggie. 2006. De ogen van Solo. Second edition. Den Haag: Stichting Tong Tong. [First edition 2005, Amsterdam: Bab Uitgeverij.] Liem, Maya Sutedja. 2007. De Njai: Moeder van alle volken; De roos uit Tjikembang en andere verhalen. Leiden: KITLV Uitgeverij. Pattynama, Pamela [forthcoming], “Indische cultuur: de revival van de njai”, in: Veertig Jaar Studie Nederlands in Indonesië. Depok: Fakultas Ilmu Pengetahuan Budaya Universitas Indonesia. Taylor, Jean Gelman. 1986. ”Europese en Euraziatische vrouwen in NederlandIndië in de VOC tijd”, in: Jeske Reys (ed.), Vrouwen in de Nederlandse koloniën, pp. 10-33. Nijmegen: SUN. [Jaarboek voor Vrouwengeschiedenis 7.]