TWO NEW SONERILA (MELASTOMATACEAE) FROM BORNEO - MP Nayar (Research Center for Biology, 1974)
Affinis S. tenuifoliae Bl.,sed forma foliorum, petiolis minoribus, floribus solitaribus differt.Herba erecta ca 25 cm alta (teste collectore).Caulis quadrangularis, ad nodos incrassatus, glaber, rubescens, parce setosus.Folia subaequalia, anguste oblonga vel elliptico-oblonga, 10-18 mm X 2.5-3.5 mm, basi cuneata, apice acuminata,margine valde serrata, glabra, in sicco rubes-centia, 3-nervia, nervis principalibus subtus distinctis, venulis transversis absentibus, chartacea; petiolus 1.5-3 mm longus