MUHAMMAD IBN MUHAMMAD BAHOUDDIN NAQSHBAND BUKHARI AND HIS TEACHINGS - Radjapova Marguba Zakirovna (Research Parks Publishing LLC, 2020)
“Religy” the word is from Arabic “hisob”, “jazo”, “mukofot” means. “Ilm” the word is from Arabic “bir narsani boshqasidan ajratib turadigan belgisi” means. Islam is inclined to command “Iqro’” – “O‘qi!”, “Qiroat qil!” may begin with the words It's a divine miracle “Qur’on”, ya’ni “o‘qish” yoki “o‘qilmish” also has a great meaning, “Bu din ilmga, ma’rifatga asoslangan dindir, bu Kalom ilmga, ma’rifatga asoslangan Kalomdir” that makes sense.