Mamlakatda Yer Qa’ridan Foydalanishni Huquqiy Asoslarini Rivojlatirish Yo‘Nalishlari - Xikmatullayevich, Rejapov Xayrillo; Qizi, Nabiyeva Nilufar Olim (Research Parks Publishers, 2023)
Maqolada yer qa’ridan foydalanganlik uchun to‘lovlar, ularning mohiyati, imzoli bonus, foydali qazilmaning turiga qarab uning eng kam miqdori hamda Geologiya-qidiruv ishlarini yanada rag‘batlantirish va yer qa’ridan foydalanuvchilarga soliq solish tartibini takomillashtirish yo‘nalishlari o‘rganilgan.