INTERVENSI ‘ART THERAPY’ : SATU PENDEKATAN KAUNSELING - DR. MOHD HANIP HJ HASSAN; MOHAMAD SYAHRUL SYAZWAN BIN MOHD HANIP (IKIP PGRI KALIMANTAN TIMUR, 2023)
Seni digunakan bukan sahaja untuk menzahirkan bakat malahan juga sebagai alat untuk meluahkan emosi dan kenyataan kendiri individu. Kaunselor perlu berkemampuan untuk menilai, merawat dan mengkaji masalah kanak-kanak melalui seni visual yang mempunyai kuasa menakjubkan dan boleh dijadikan pemangkin kepada suasana terapeutik untuk menyembuhkan serta membina karakter dan sahsiah. Kaunselor yang menggunakan pendekatan