Kontsept Nazariyasi Va Konseptual Makon - Fayzullayeva Munavvar Bahodirovna (PT. Antis International Publisher, 2024)
Kognitiv fan o'z rivojlanishining hozirgi bosqichida inson bilimining har qanday yangi gumanitar sohasiga xos bo'lgan vaziyatga duch kelmoqda: fanning o'ziga xos fanlararo tabiati, uni ifodalovchi olimlarning ko'plab, ba'zan bir-biriga qarama-qarshi yondashuvlari, shuningdek amaldagi usullarning xilma-xilligi, tadqiqot mavzusining tarqoqligi va atamalarning nomuvofiqligi tashqi kuzatuvchida dunyoda kognitiv olimlarning o'zlari qancha kognitiv fan variantlari mavjud bo'lsa, shunchalik ko'p taassurot qoldirishi mumkinligiga olib keldi.