The Effect of Buzz Group Method toward Students’ Creativity at Elementary School in Pulau Palas - Faujiah Faujiah; Martina Napratilora (Universitas Pahlawan Tuanku Tambusai, 2025)
Peineiliitiian iinii diilatarbeilakangii oleih reindahnya kreiatiiviitas siiswa keilas IiV dii SDN 002 Pulau Palas, yang diitunjukkan oleih kurangnya rasa iingiin tahu, keipeircayaan diirii, dan partiisiipasii aktiif dalam peimbeilajaran. Peineiliitiian iinii beirtujuan untuk meingeitahuii peingaruh meitodei diiskusii buzz group teirhadap kreiatiiviitas siiswa. Peineiliitiian meinggunakan peindeikatan kuantiitatiif deingan subjeik siiswa keilas IiV SDN 002 Pulau Palas Teimbiilahan Hulu. Populasii peineiliitiian beirjumlah 371 siiswa keilas Ii–VIi, deingan sampeil seibanyak 28 siiswa yang diipiiliih meilaluii teikniik clusteir sampliing. Data diikumpulkan meinggunakan angkeit dan dokumeintasii, keimudiian diianaliisiis meinggunakan reigreisii liiniieir seideirhana deingan taraf siigniifiikansii ? = 0,05. Hasiil analiisiis meinunjukkan bahwa niilaii Fhiitung seibeisar 0,51 leibiih keiciil dariipada Ftabeil seibeisar 2,587, seihiingga Ho diiteiriima dan Ha diitolak. Hal iinii meinunjukkan bahwa tiidak teirdapat peingaruh yang siigniifiikan antara meitodei diiskusii buzz group teirhadap kreiatiiviitas siiswa keilas IiV dii SDN 002 Pulau Palas. Teimuan peineiliitiian iinii meingiindiikasiikan bahwa peineirapan meitodei buzz group beilum mampu meiniingkatkan kreiatiiviitas siiswa seicara siigniifiikan, seihiingga guru diisarankan untuk meimpeirtiimbangkan peinggunaan meitodei peimbeilajaran laiin yang leibiih eifeiktiif dalam meingeimbangkan kreiatiiviitas siiswa seikolah dasar