Ilmu Ekonomi Pertanian dan Pembangunan - Sri Widodo (Department of Agricultural Socio-Economics Faculty of Agriculture Universitas Gadjah Mada, 1986)
Pertanian memegang peranan penting dalam kehidupan ekonomi di negara-negara yang sedang berkembang.