Musiqiy Tarbiyada Musiqani Idrok Qilish Malakalarini Faol Rivojlantirishi - Xodjaeva Ziyodaxon (Researchparks Publishing, 2021)
Musiqa darsida o’quvchi bilan o’qituvchining o’zaro munosabat jarayoni shaxsiy aloqaga asoslangan. Musiqa darsida istesnosiz barcha o’quvchilarning musiqiy faoliyatlarini yo’llaydi va nazorat qiladi. Shuningdek, o’quvchilarning orasidagi o’zaro aloqa va o’zaro nazoratni qo’llab - quwatlaydi. O’qituvchining darsdagi ishl barcha o’quvchilarning darsning o’zidayoq o’rganayotgan bilish asoslarini egallashlari, zarur ko’nikma va malakalarni xosil qilishlari uchun zamin yaratadi.