STEAM YONDASHUVI ASOSIDA FANLARARO ABSISSIAL VA ORDINAL ALOQADORLIKNING KOGNITIV XARITALAR ORQALI INTEGRATSIYASI - Xo‘jamurodova Farzona (International Journal of Literature and Language Studies, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’limda STEAM yondashuvi orqali fanlararo absissial (gorizontal) va ordinal (vertikal) aloqadorlikni kognitiv xaritalar yordamida integratsiya qilishni o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotning maqsadi — o‘quvchilarning fanlararo bilimlarini yanada chuqur, bosqichma-bosqich va tizimli tarzda shakllantirish uchun interaktiv kognitiv xaritalarni ishlab chiqish va amaliy tajribada sinab ko‘rish. Tajriba natijalari STEAM yondashuvi va kognitiv xaritalarning o‘quvchilarning fanlararo tushunchalarni bog‘lash, metakognitiv ko‘nikmalarini rivojlantirish va ijodiy fikrlashini oshirishda samarali ekanligini ko‘rsatdi.